SARMA TAŞI (orta)
₺ 12,00
DOLMA, TÜRK MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR. DOLMA TAŞI GEREK TOPRAK ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI GEREKSE DE ERGONOMİK TASARIMI SAYESİNDE TENCERENİN İÇİNE YERLEŞTİRDİĞİNİZ DOLMALARIN AYNI ŞEKİL VE LEZZETTE KALMASINI SAĞLAR. BÖYLELİKLE HEM YEMEĞİNİZİN FORMU BOZULMAZ, HEM DOLMALARINIZ AÇILMAZ – YIRTILMAZ, HEM DE MÜKEMMEL BİR LEZZET DAĞILIMI YAKALAMIŞ OLURSUNUZ.
İlgili ürünler
KÖMBE (kurabiye kalıbı)
SARMA TAŞI (küçük)
KÖMBE KALIBI
ANTAKYA'DA MEŞHUR KEREBİÇ VE KÖMBE TATLISI YAPMAK İÇİN KULLANILAN KALIPLARDIR. KÖMBE VE KEREBİÇ KALIPLARI GÜZEL İŞLEMELİ ŞEKİLLER VERİLEREK YAPILIR. HAMURA PRATİK OLARAK ŞEKİL VEREBİLMENİZİ SAĞLAR. KULLANMADAN ÖNCE ZEYTİNYAĞI İLE GÜZELCE YAĞLAYIP BİRKAÇ SAAT BEKLETİN. KULLANACAĞINIZ HAMURU KALIBA YERLEŞTİRİN, ELİNİZLE BASTIRIN, SONRASINDA KALIBI HAFİFÇE ÖNÜNÜZDEKİ TEZGAHA VURARAK HAMURUN KALIP ŞEKLİNDE ÇIKMASINI SAĞLAYIN.
LİMON AĞACINDAN ANTAKYA BIÇAĞI (orta)
KURUTULMUŞ SÜS KABAĞI
ESKİDEN SÜS AMAÇLI OLARAK YA DA İÇİ BOŞALTILARAK SU KABI OLARAK KULLANILIRDI. GÜNÜMÜZDE KABAK LAMBA, SÜS EŞYASI VE HEYKEL YAPIMINDA KULLANILMAKTADIR. AYRICA GENELLİKLE SÜS AMAÇLI KULLANILAN BİR BİTKİ OLMASINA KARŞIN; BAZI YÖRELERDE TAZESİNDEN YEMEKTE YAPILMAKTADIR.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.