KIRMIZI TOZ BİBER (ACI) (100 gr)
₺ 4,00
ETLİ, TATLI, TAM OLGUN, KIRMIZIBİBERLERİN ÇEKİRDEKLERİNDEN TEMİZLENEREK KURUTULMASINDAN SONRA TOZ HALİNDE ÖĞÜTÜLMESİ İLE ELDE EDİLEN TOZ BİBER TÜRK VE DÜNYA MUTFAKLARINA DAİR HER ÇEŞİT YEMEĞİN HAZIRLANMASINDA SİHİRLİ BİR DEĞNEK GİBİ LEZZET KATAR. (KG Fiyatıdır)
Kategoriler: BAHARATLAR
İlgili ürünler
LİMON TUZU (1 kg)
₺ 30,00
TÜRK MUTFAĞINDA GENELLİKLE REÇEL VE TURŞULARIN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN KULLLANILIR. GÜNÜMÜZDE KİMYASAL TEMİZLEYİCİLERİ KULLANMAK İSTEMEYENLER LİMON TUZUNU DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE KULLANMAKTADIR. (KG Fiyatıdır)
KARBONAT (250 gr)
₺ 5,00
PİŞİRME İŞLEMLERİNDE MAYALANMA SÜRECİNİ BAŞLATMAK AMACIYLA YAYGIN OLARAK KARBONAT KULLANILIR. KEK, EKMEK VE BENZERİ HAMUR İŞİ YİYECEKLERİN BOŞLUKLU YAPISININ OLUŞMASINI SAĞLAR. GÜNÜMÜZDE KİMYASAL TEMİZLEYİCİLERİ KULLANMAK İSTEMEYENLER KARBONATI DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE KULLANMAKTADIR. (KG Fiyatıdır)
MENENGİÇ (1 kg)
₺ 60,00
BOYLARI 6-9 M’YE KADAR BÜYÜYEN VE MEYVESİ KÜÇÜK KÜRE BİÇİMİNDE OLUP OLGUNLAŞTIKÇA YEŞİL VE MAVİYE DÖNÜŞEN EYLÜL-EKİM AYLARINDA TOPLANAN SAKIZ AĞACIGİLLER FAMİLYASINDAN OLAN VE AKDENİZ BÖLGESİNİN KIRSAL KESİMLERİNDE YETİŞEN BİR ÇALI TÜRÜDÜR. (KG Fiyatıdır)
SOĞAN (TOZ) (1 kg)
₺ 50,00
SOĞANIN KURUTULARAK TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ ŞEKLİDİR. SOĞAN KULLANILAN TÜM YEMEKLERDE KULLANILABİLİR. (KG Fiyatıdır)
SUMAK (TANE) (1 kg)
₺ 60,00
SUMAK, ORTADOĞU'DA YEREL OLARAK YETİŞEN BİR ÇALI BİTKİSİNE AİT MEYVELERİN KURUTULUP TOZ HALİNE GETİRİLMESİYLE ELDE EDİLİR. SUMAK BİTKİSİ, TÜRKİYE VE ARAP ÜLKELERİNDE YAYGIN OLARAK KULLANILIR. (KG Fiyatıdır)
KETEN TOHUMU (1 Kg)
₺ 40,00
KETEN TOHUMU İLKEL ZAMANLARDAN BERİ YETİŞTİRİLEN, ORTADOĞU VE HİNDİSTAN’A ÖZGÜ BİR BİTKİDİR. EKMEK YA DA MÜSLİDE, MUFFİN VE KAHVALTI BARLARINDA KULLANILABİLİR. (KG Fiyatıdır)
KÜNCÜ SUSAM (1 kg)
₺ 40,00
BİLDİĞİMİZ BEYAZ SUSAMLAR BU SUSAMIN KABUĞUNUN FARKLI İŞLEMLERDEN GEÇİRİLEREK SOYULMASI İLE MEYDANA GELİR. KABUKLU KÜNCÜ BEYAZ SUSAMA GÖRE DAHA DOĞAL VE DAHA LEZZETLİDİR. RENGİ DOĞALDIR VE YAĞ ORANI DAHA YÜKSEKTİR. (KG Fiyatıdır)
EL YAPIMI İSOT (1 kg)
₺ 42,00
İSOT, ACI KIRMIZI BİBERLERİN ÇEKİLEREK PUL HALİNE GETİRİLMESİNİN ARDINDAN GÜNEŞ ALTINDA 3 GÜN KURUTULMASI İLE SİYAH RENGİNİ ALIR. İSOT ACI BİBER YEMEKLERDE SON DERECE GENİŞ BİR KULLANIM ALANI OLAN BAHARAT TÜRÜDÜR. İSOT, ACI BİBERİN KURUTULARAK ÖĞÜTÜLMÜŞ ŞEKLİ OLDUĞUNDAN ÇORBALARDA VE FARKLI YEMEKLERDE KULLANILABİLİR. (KG Fiyatıdır)
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.